Izjava o varstvu osebnih podatkov

Dobrodošli na SmartestHR, zaposlitveni platformi za iskalce zaposlitve in delodajalce. Ta Izjava o varstvu osebnih podatkov (skupaj s Pogoji uporabe) določa podlago, na kateri obdelujemo vaše osebne podatke preko platforme SmartestHR. Opisuje naše prakse varstva zasebnosti ter vam pomaga pri razumevanju, katere osebne podatke zbiramo, uporabljamo in delimo, in vas hkrati seznanja z izbirami, ki jih imate na voljo v zvezi z vašimi osebnimi podatki. Zavedamo se, da nam s posredovanjem svojih osebnih podatkov zaupate. Zavezujemo se ohranjati to zaupanje s spoštovanjem vaše zasebnosti in varovanjem podatkov, ki jih obdelujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov („GDPR“).


HITER PREGLED ZASEBNOSTI

  1. Kdo je SmartestHR?
  2. Platformo SmartestHR upravlja družba SmartestHR, kadrovsko in poslovno svetovanje, d.o.o., Rožna dolina, cesta IX 43, 1000 Ljubljana, Slovenija (“SmartestHR”). SmartestHR obdeluje vaše podatke kot upravljavec.

  3. Vrste podatkov, ki jih zbiramo.
  4. Glede na storitve in funkcionalnosti platforme SmartestHR bomo morali obdelati:

    • vaše identifikacijske podatke (denimo vaše ime, priimek (priimke), državljanstvo)
    • podatke o izobraževanju in poklicu (poklic, znanje jezikov, usposabljanje, drugi podatki, ki jih zberemo na podlagi vašega življenjepisa)
    • podatke o zaposlitvi (predhodne zaposlitve, priporočila)
    • kontaktne podatke (telefonska številka, e-poštni naslov)
  5. Zakaj uporabljamo vaše podatke?
  6. Vaše podatke, zbrane preko platforme SmartestHR, bomo med drugim uporabili za upravljanje vaše registracije kot uporabnika, da vam zagotovimo dostop do naših storitev in da ohranjamo naš odnos.

  7. Kako uporabljamo vaše podatke?
  8. Obstaja več razlogov, zakaj uporabljamo vaše podatke. Glavni razlog je, ker je obdelava potrebna za izvajanje pogodbe, ki jo z nami sklenete ob registraciji na platformo SmartestHR in ko uporabljate naše storitve. Uporabo podatkov nam omogočajo tudi drugi razlogi, na primer naš zakoniti interes za odgovore na vaša vprašanja oziroma privolitev, ki jo podate pri namestitvi piškotkov.

  9. Ali vaše podatke delimo s potencialnimi delodajalci?
  10. Vse podrobnosti in informacije, ki jih o vas zberemo preko platforme SmartestHR, bodo potencialnemu delodajalcu sporočene le z vašo privolitvijo.

  11. Zavedajte se svojih pravic.
  12. Do svojih osebnih podatkov lahko dostopate, jih popravite ali izbrišete. Privolitev lahko kadar koli prekličete. V nekaterih primerih imate tudi druge pravice, na primer pravico do ugovora obdelavi vaših podatkov oziroma do njihove prenosljivosti.

Naša celotna Izjava o varstvu osebnih podatkov vam bo pomagala natančno razumeti, kako zbiramo, uporabljamo in delimo vaše podatke ter vas seznanila z vašimi pravicami glede vaših osebnih podatkov. Vabimo vas, da jo preberete.

KAZALO

  1. Kdo je odgovoren za vaše osebne podatke
  2. Katere osebne podatke zbiramo
  3. Za katere namene uporabljamo vaše osebne podatke
  4. Na kateri pravni podlagi obdelujemo vaše osebne podatke
  5. Kako ščitimo vaše osebne podatke
  6. S kom delimo vaše osebne podatke
  7. Vaše pravice glede varstva podatkov
  8. Kaj, če nam posredujete osebne podatke tretjih oseb
  9. Kako dolgo hranimo vaše podatke
  10. Posodobitve te Izjave o varstvu osebnih podatkov
  11. Kako stopiti z nami v stik
  12. Piškotki
  1. Kdo je odgovoren za vaše osebne podatke?
  2. Upravljavec in oseba, odgovorna za vaše osebne podatke, je SmartestHR, kadrovsko in poslovno svetovanje, d.o.o., matična številka 8354154000, Rožna dolina, cesta IX 43, 1000 Ljubljana, Slovenija (“SmartestHR”).

  3. Katere osebne podatke zbiramo?
  4. Vaše osebne podatke bomo zbirali predvsem neposredno od vas, ko z nami komunicirate med uporabo platforme SmartestHR, npr. ko izpolnite registracijski obrazec, uporabljate naše storitve ali komunicirate z nami. To bo splošno vključevalo naslednje kategorije podatkov:

    Podatki Opis
    Vaši identifikacijski podatki. Kot denimo vaše ime, priimek (priimki), državljanstvo, podatki o jeziku in državi, iz katere komunicirate z nami.
    Vaši podatki o izobraževanju in poklicu. Kot denimo vaš poklic, znanje jezikov, usposabljanje, in morebitni drugi podatki, ki jih zberemo na podlagi vašega življenjepisa.
    Vaši podatki o zaposlitvi. Kot denimo vaše predhodne zaposlitve, priporočila.
    Vaši kontaktni podatki. Kot denimo vaša telefonska številka in vaš e-poštni naslov.
    Povezava in/ali podatki brskanja Kot denimo naprava, ki jo uporabljate za komunikacijo z nami.


    Podatki, ki jih obdelujemo, bodo odvisni od namena, za katerega občasno obdelujemo vaše podatke.

    Upoštevajte, da bomo ob zahtevi po izpolnjevanju osebnih podatkov za registracijo na našo platformo SmartestHR oziroma ko vam omogočamo dostop do kakršnih koli storitev platforme, določena polja označili kot obvezna. Te podatke potrebujemo, da ustvarimo vaš uporabniški račun oziroma da vam lahko zagotovimo storitev. Upoštevajte možnost, da v primeru, če nam teh podatkov ne boste razkrili, morda ne boste mogli uspešno dokončati registracije oziroma uporabljati teh storitev.

    Pomembno obvestilo!
    Zelo pomembno je, da podatki, ki jih posredujete v prostih besedilnih poljih ali v predloženih dokumentih, ne vsebujejo občutljivih osebnih podatkov, kot so podatki, ki razkrivajo rasno ali etnično poreklo, politično mnenje, verska ali filozofska prepričanja, članstvo v sindikatu, fizično ali duševno zdravje, biometrične ali genetske podatke, spolno usmerjenost ali podatki kazenske evidence. Če zaznamo to vrsto informacij, jo bomo izbrisali iz naših sistemov. Ta vrsta podatkov ne bo v nobenem primeru upoštevana v postopku zaposlovanja.

  5. Za katere namene uporabljamo vaše osebne podatke?
  6. Glede na vašo komunikacijo z našo SmartestHR platformo, bomo vaše osebne podatke obdelovali za naslednje namene:

    Namen Dodatne informacije
    Da vas registriramo kot uporabnika platforme SmartestHR in upravljamo z vašo registracijo Če se odločite postati registrirani uporabnik naše SmartestHR platforme, bomo morali ustvariti vaš uporabniški račun, vas identificirati kot uporabnika platforme in vam omogočiti dostop do njenih storitev.

    Poleg tega lahko vaše podatke uporabimo za vzpostavitev stika z vami po e-pošti v zvezi s posodobitvami funkcionalnosti ali za pošiljanje informativnih obvestil o storitvah platforme.

    Uporabniški račun lahko izbrišete tako, da nas kontaktirate preko [vstavite e-pošto ali druge kontaktne podatke]. Upoštevajte, da so storitve platforme SmartestHR na voljo samo uporabnikom z registriranim računom.
    Da vam zagotovimo naše storitve, kar vključuje iskanje Vaše osebne podatke, ki jih navedete ob registraciji na platformo SmartestHR in ob uporabi storitev platforme SmartestHR kot registrirani uporabnik, bomo uporabili za iskanje primernih ponudb za vas na podlagi vašega poklica, kvalifikacij in preferenc ter za upravljanje vaše prijave na obstoječo ponudbo, za katero kandidirate. To vključuje delitev vaših podatkov in življenjepisa s potencialnimi delodajalci, vendar bomo to storili šele po pridobitvi vaše privolitve.

    Poleg tega se lahko obrnemo na vas preko e-pošte, telefona ali SMS sporočila zaradi ustreznega upravljanja z vašo prijavo na obstoječo ponudbo ali če potrebujemo priporočila, če jih predhodno niste posredovali.
    Upravljanje pri posvetovanju Če nam pošljete kakršno koli vprašanje, lahko uporabimo vaše osebne podatke za izpolnitev vaših zahtev. V ta namen se bomo morda morali obrniti na vas po elektronski pošti, telefonu ali preko SMS sporočila.
    Analiza kakovosti za izboljšanje naših storitev Da poznamo stopnjo zadovoljstva naših uporabnikov in izboljšujemo storitve naše platforme, občasno izvajamo raziskave kakovosti.

    osebnih podatkov ne bomo uporabili za avtomatizirano sprejemanje posameznih odločitev, ki bi vplivale na vas, ali za ustvarjanje profilov, ki niso opisani zgoraj.

  7. Na kateri pravni podlagi obdelujemo vaše osebne podatke?
  8. Pravna podlaga, na kateri nam je dovoljeno obdelovati vaše osebne podatke, je odvisna tudi od namena, za katerega jih obdelujemo, kot je razloženo v naslednji tabeli:

    Namen Pravna podlaga
    Da vas registriramo kot uporabnika platforme SmartestHR in upravljamo z vašo registracijo Vaše podatke obdelujemo, ker je to potrebno za izvajanje Pogojev uporabe, ki urejajo uporabo SmartestHR. Z drugimi besedami, da se lahko registrirate kot uporabnik na platformi, moramo obdelati vaše osebne podatke.
    Da vam zagotovimo naše storitve, kar vključuje iskanje primernih ponudb za vas in upravljanje vaše prijave na obstoječo ponudbo, za katero kandidirate Vaše podatke obdelujemo, ker je njihova obdelava potrebna za izvajanje Pogojev uporabe, ki urejajo uporabo platforme SmartestHR. Vaše osebne podatke bomo delili s potencialnimi delodajalci šele po pridobitvi vaše privolitve.
    Upravljanje pri posvetovanju Menimo, da imamo legitimni interes odgovarjati na vsa vprašanja, ki nam jih pošljete. Razumemo, da je obdelava teh podatkov tudi v vašo korist, saj nam omogoča, da vam ustrezno pomagamo.
    Analiza kakovosti in uporabnosti za izboljšanje naših storitev Menimo, da imamo legitimen interes za analizo stopnje zadovoljstva uporabnikov, saj razumemo, da je obdelava teh podatkov koristna tudi za vas, ker je njihov namen izboljšati uporabniško izkušnjo in zagotoviti kakovostnejšo storitev. Vaše podatke bomo obdelovali na podlagi privolitve, ko se strinjate z uporabo piškotkov.

  9. Kako ščitimo vaše osebne podatke?
  10. Vzdržujemo elektronske in postopkovne zaščitne ukrepe v skladu s tehničnim stanjem in zakonskimi zahtevami glede varstva podatkov za zaščito vaših osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom ali vdorom. Ti zaščitni ukrepi vključujejo uporabo posebnih tehnologij in postopkov, ki so namenjeni zaščiti vaše zasebnosti, kot denimo varni strežniki, požarni zidovi in šifriranje SSL.

    Ves čas bomo dosledno upoštevali veljavne zakone in druge predpise glede zaupnosti in varnosti osebnih podatkov.

  11. S kom delimo vaše osebne podatke?
  12. Za dosego ciljev, ki so omenjeni v tej Izjavi o varstvu osebnih podatkov, moramo omogočiti dostop do vaših osebnih podatkov tretjim osebam, ki nam nudijo podporo pri storitvah, ki vam jih ponujamo, tj.: ponudnikom tehnoloških storitev. Ti ponudniki se nahajajo v Evropskem gospodarskem prostoru.

    Sicer bomo vaše osebne podatke razkrili zgolj, če nas usmerite ali za to podate dovoljenje, kadar od nas to zahteva veljavno pravo ali predpisi ali gre za sodno oziroma uradno zahtevo, ali kadar sumimo na goljufive ali kriminalne dejavnosti.

  13. Vaše pravice glede varstva podatkov
  14. Če želite uveljaviti svoje pravice, lahko to storite tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na [vstavite e-poštni naslov] in nas obvestite o razlogu za svojo prošnjo in o pravici, ki jo želite uveljaviti.

    Ne glede na namen, za katerega obdelujemo vaše osebne podatke ali na pravno podlago za takšno obdelavo, imate sledeče pravice:

    • DOSTOP

      Imate pravico dostopati do podatkov, ki jih imamo o vas. V primeru, da ste registrirani uporabnik platforme SmartestHR, lahko te podatke preverite tudi v ustreznem razdelku o svojih osebnih podatkih.

    • POPRAVEK

      Pravico imate zahtevati, da popravimo vaše osebne podatke. V primeru, da ste registrirani uporabnik SmartestHR, lahko osebne podatke spremenite ali posodobite tudi preko svojega registriranega računa. Upoštevajte, da ste odgovorni za to, da so vse informacije, ki nam jih posredujete, aktualne in točne.

    • IZBRIS

      Izbris svojih osebnih podatkov lahko zahtevate, če ti niso več potrebni za namen, za katerega bi bila potrebna obdelava, ali kadar nam jih zakonsko ni več dovoljeno obdelovati.

    • OMEJITEV OBDELAVE

      V določenih primerih lahko zahtevate, da začasno ustavimo obdelavo vaših podatkov, npr. če je obdelava potrebna za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

    • PRITOŽBA PRI NADZORNEM ORGANU

      Če menite, da smo z vašimi podatki napačno ravnali, lahko vložite zahtevek pri pristojnem organu za varstvo podatkov, zlasti pri slovenskem Informacijskem pooblaščencu (https://www.ip-rs.si/). Seznam evropskih organov za varstvo podatkov je na voljo tukaj.

    PREKLIC PRIVOLITVE

    Če ste podali privolitev za obdelavo vaših podatkov za kakršen koli namen, lahko takšno privolitev kadar koli prekličete.

    PRENOSLJIVOST

    Ko obdelujemo vaše podatke na podlagi vaše privolitve ali pogodbe, ki ste jo sklenili z nami, boste imeli tudi pravico zahtevati prejem osebnih podatkov, ki ste nam jih razkrili, v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, da jih lahko neposredno posredujete drugemu subjektu.

    UGOVOR

    Če obdelava vaših podatkov temelji na našem zakonitem interesu, boste imeli tudi pravico ugovarjati obdelavi vaših podatkov.

  15. Kaj, če nam posredujete osebne podatke tretjih oseb?
  16. Naša platforma SmartestHR vam omogoča, da navedete priporočila delodajalcev, zaradi česar moramo obdelovati osebne podatke tretje osebe, ki jih posredujete. Če nam posredujete osebne podatke tretjih oseb, jamčite, da ste pridobili privolitev takšnih tretjih oseb in da ste jih seznanili z nameni in načinom, kako moramo obdelati njihove osebne podatke.

  17. Kako dolgo hranimo vaše podatke?

  18. Namen Doba hrambe
    Registracija uporabnika platforme Smartest HR Vaše osebne podatke bomo obdelovali dokler je vaš račun aktiven. Če v [3 letih] ne začnete seje, vaš registrirani račun poteče. Preden izbrišemo vaš račun, boste po e-pošti prejeli opomnik, s katerim vas bomo seznanili, kako lahko preprečite, da bi račun potekel in s tem izbris vaših osebnih podatkov.
    Zagotavljanje storitev platforme SmartestHR Vaše osebne podatke bomo obdelovali dokler je vaš račun aktiven.
    Upravljanje pri posvetovanju Vaše podatke bomo obdelovali toliko časa, kot je to potrebno za izpolnitev vaših zahtev.
    Analiza kakovosti in uporabnosti za izboljšanje naših storitev Občasno bomo obdelovali vaše podatke v času, v katerem bomo izvajali določen kakovostni ukrep ali raziskave ali dokler ne anonimiziramo vaših podatkov brskanja.

    Vaše podatke bomo hranili zgolj toliko časa, kot je to potrebno za dosego namena, za katerega so bili zbrani. Ne glede na to bomo vaše osebne podatke obdržali, ko je to potrebno, ker bi SmartestHR uveljavljal ali se branil pred (potencialnimi) pravnimi zahtevki, dokler ne poteče zastaralni rok ali dokler se zadevni zahtevki ne poravnajo.

  19. Posodobitve te Izjave o varstvu osebnih podatkov
  20. Pridržujemo si pravico, da občasno posodabljamo in spremenimo to Izjavo o varstvu osebnih podatkov, da bo odražala morebitne spremembe načina uporabe vaših osebnih podatkov ali spremembe zakonskih zahtev. Morebitne spremenjene informacije Izjave o varstvu osebnih podatkov bodo začele veljati od datuma, ko je objavljena na naši platformi SmartestHR ali vam kako drugače dostopna.

  21. Kako stopiti z nami v stik
  22. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s svojimi pravicami ali imate kakršne koli posebne zahteve v zvezi z vašimi osebnimi podatki, se obrnite na: nusa.solar@smartesthr.com.

  23. Piškotki
  24. Piškotke in podobne naprave uporabljamo za lažje brskanje po platformi SmartestHR in za lažje razumevanje, kako komunicirate z nami. Da boste lahko sprejeli informirano odločitev glede uporabe piškotkov, spodaj opisujemo piškotke in druge sledilne tehnologije, ki se uporabljajo na platformi SmartestHR – hkrati je podana tudi ocena vsiljivosti vsakega piškotka oziroma tehnologije. Z izjemo piškotkov, ki so namenjeni izključno prenosu sporočil, oziroma piškotkov, ki so potrebni za zagotavljanje storitev, ki jih z uporabo posamezne funkcionalnosti platforme SmartestHR izrecno zahtevate, bomo uporabljali piškotke in druge sledilne tehnologije zgolj z vašo predhodno privolitvijo.

    V ta namen uporablja platforma SmartestHr mehanizem izrecne predhodne privolitve. Ko se znajdete na platformi se prikaže obvestilo o uporabi in namenu piškotkov in vam ponujamo možnost, da v uporabo piškotkov privolite ali jo zavrnete. Svojo odločitev o uporabi piškotkov morate ustrezno označiti v obvestilu, ki se prikaže, da bo platforma SmartestHR lahko vašo odločitev ustrezno zabeležila z namestitvijo ustreznega piškotka.

    Privolitev v uporabo piškotkov oziroma drugih sledilnih tehnologij, ki se uporabljajo na platformi SmartestHR, lahko kadar koli prekličete in tako zavrnete nadaljnjo uporabo piškotkov in drugih sledilnih tehnologij.

    Vrste piškotkov, ki se uporabljajo na platformi SmartestHR: